Fifill fra Skelgården, IDNR: DK2006107153


hest islænder til salg

Spændende konkurrencevallak til erfaren rytter!

Far: Gidir fra Vindási 1. kl.
Morfar: por fra Höskuldstödum 1. kl

Meget spændende 8 års vallak der er en engel at have med i byen er en leg at træne, men som er en lidt følsom type og derfor søger den rette rytter der kan ride ham.

Fifill kan noget helt specielt med virkelig at kunne ’sætte sig’ i tölten, det føles ganske vidunderligt når han for næsten løse tøjler knejser i nakken, sænker bagparten og løfter hele sin forpart op, fører sin rytter frem i blød rentaktet tölt… korrektioner foregår næsten på tanken, da følsomheden er i top på både sæde og schenkler… det er en meget skøn hest at være ovenpå!

Da Fifill er en følsom fyr, skal han lige lære en ny rytter at kende, man springer ikke bare på nakken af ham og drøner derudaf! Det er muligt at hans tilridning ikke har været helt optimal for ham, og at det er derfor han er noget skeptisk ved nye ryttere og når han har stået lidt. Der er intet med Fifill så snart han er i gang, han er stabil og flink til alt.

Fifill er en meget elskelig hest som jeg holder mere og mere af jo mere jeg rider ham, han har den dejligste personlighed og er utrolig samarbejdsvillig og uanset mit humør kommer jeg altid hjem fra rideturen på Fifill med det største smil! Viljen er umiddelbart middel, men afhænger af konditon og hvordan han rides.

Fifill deltog 1. gang til stævne lige efter tilridning, det var i 2011 til Hildingurs Firmakeppni på Barthahus, hvilket han klarede til UG. Dernæst deltog han 28-29. september 2013 til Katulabos Boblestævne. Det gik fint, træningsniveauet taget i betragtning samt at det var første gang Fifill var på en ovalbane! Der er meget mere at hente, men de bedste karakterer givet ved dette stævne var 6 for tölt, 5,5 for trav, 6,5 for skridt og 5,5 for galop. Fifill endte også i A-finalen i 4.5.

Fifill deltog i 2014 ved Hildingurs Høststævne hvor han efter udtagelsen i töltklassen lå på 1. pladsen! (vi red ikke finaler pga. vejret).

Hvis Fifill havde været en "allemandshest" uden nogen skæve sider, så havde prisen på ham ligget mellem 70.000 kr og 75.000 kr sådan som han står nu. Han er meget talentfuld og vil kunne nå langt, især som tölthest, da den bare ligger så naturligt for ham.

Evt. vil jeg gerne tage en tilridningsklar hest, eller en god unghoppe ind som delbetaling.

PRIS: 50.000,-

t: 51 70 28 74
m: stutterifriis@gmail.com
a: Nellerødvej 4 | Helsinge