Centreret ridning - hest OG rytter i centrum


Jeg har altid savnet en enklere forklaring af rideteknikkerne; hvorfor skal det være så svært og kompli-ceret  alt sammen, det har jeg aldrig forstået! Sally Swift gav mig svarerne gennem den Centrerede Ridning, bøgerne blev læst og i starten var det min søster, der introducerede mig til læren.
I 2006 var dette ikke længere nok, jeg havde brug for at vide mere, for det her var spændende! Jeg drog til Östersund i Sverige og uddannede mig til Danmarks første instruktør i Centreret Ridning! Det var en fantastisk rejse for mig at kunne begynde på at føle mig igennem ridningen i stedet for sammenbidt at slås med min krop gennem en ridelektion!

Principperne i centreret ridning...


Men hvad er det for noget, det her med Centreret Ridning?! Jo, det er principper om, hvordan vi bruger vores krop til at give signaler til vores hest. Det er et ønske om at forenkle og give rytteren fokus på sin krops indvirkning på hesten på en helt anden måde end ”hælene ned”, ”klem med knæene”, ”ret ryggen” og ”albuerne ind til kroppen”! Udsagn som disse har vi nok alle hørt mere end en gang i vores liv siddende på ryggen af en hest... men prøv at mærke efter næste gang, hvilken spænding det giver i jeres krop!!!

Centreret Ridning er en anden måde at formidle ridelæren på; den kan bruges af alle, barn som voksen, nybegynder som top konkurrencerytter, i alle discipliner tilmed. Den Centrerede Ridning er ikke en religion, man må sværge til, og så kan man kun ride sådan! Nej, den implementeres stille og roligt dér, hvor man er, og i det omfang, man har behov og kombineres som man vil med anden lærdom. Derfor er undervisere i Centreret Ridning også meget forskellige, da vi alle har forskellig baggrund og ønsker med vores undervisningsmål. Nogle rider dressurheste på højt niveau, nogle er uddannede i forskellige grene af horsemanship, andre har baggrund i akademisk ridning og så fremdeles. Fælles er dog at vi har fået en række redskaber til en anden formidlig af vores budskaber, som ofte gør livet meget lettere for både vores ryttere og heste.

Centreret Ridning skal prøves, for det er ganske spændende uanset niveau. Men indtil du får lejlighed til det, kan du læse mere i Sally Swifts bøger og på de hjemmesider, du finder links til her til venstre på siden..