Handels-under-søgelse

Der foretages altid handels-undersøgelse af hesten. Køber har mulighed for selv at vælge dyrlæge, og ellers får jeg gerne en rutineret hestedyrlæge ud - undersøgelsen kan tillige bruges til forsikringen inden for 14 dage. Undersøgelsen betales af køber. Går hesten mod forventning ikke gennem handelsundersøgelsen, betaler sælger for undersøgelsen.

Når du handler hest hos Stutteri Friis...

Forventninger, vilkår og betingelser

Jeg arbejder med salgshestene på en bestemt måde, og jeg har en ufravigelig etik omkring salg af heste. Det kan du læse om i det følgende. Så ved du som køber, hvad du kan forvente, når du kommer og prøver heste hos mig. Min erfaring er nemlig desværre, at markedet er utrolig broget og at det er en vanskelig opgave at være køber og finde hoved og hale i, hvad det er hestene kan rundt omkring og hvorfor de er trænet, som de er!

Jeg er uddannet instruktør i Centreret Ridning, underviser meget og går naturligvis meget op i harmoni og balance mellem hest og rytter. Det betyder meget for mig, at ekvipagen kan arbejde afslappet og i et samarbejde – meget mere end at kunne fremvise en hest, der kan blæse af sted i tölt i fuld fart, men som slet ikke kan rides! Dette er en af grundene til, at jeg altid bruger tid på træning af en hest, når jeg får den ind i kommission.

Om at prøve hest hos Stutteri Friis...

Der er ingen prøvetid på hestene, da jeg mener, det er en stor og unødvendig belastning for den enkelte hest, og hurtigt kan ødelægge tillid, gangarter og ro.

Til gengæld får du som interesseret køber alle muligheder for at prøve hesten på stedet, alt det du ønsker. Både alene, sammen med mig, i flok eller andet. Går det godt på disse rideture, vil det også gå godt, når hesten kommer til det nye hjem, og er faldet til. Går det ikke godt på disse ture, vil det heller ikke komme til at gå bedre, når hesten er kommet hjem. Derfor mener jeg, at det er den bedste løsning for hestene.

Hestene kan prøverides i skov og på åben ridebane i skoven. Jeg har kun roundpen på stedet. Det er efter aftale også muligt at prøve hesten i ridehus der findes 2 km fra hvor hestene står.

Om at handle heste hos Henriette Friis


 

  1. Hvis jeg skal kunne sælge en hest, jeg ikke kender særlig godt, er jeg nødt til at prøve den af i flere situationer og ride den en del, så jeg lærer hestens positive og negative sider at kende bedst muligt. Kun på den måde er det muligt at finde den rette køber til denne hest!
  2. Jeg mener, det er vigtigt at hesten lærer en basis grundridning således at det bliver lettere for en ny rytter at starte undervisning op på sin nyindkøbte hest. Hermed ligger jeg vægt på hestens følsomhed over for hjælperne, smidighed og løsgjorthed, for det er nøglen for dig som ny hesteejer når du skal hjem og arbejde videre med din hest!

Så når du prøver en hest hos mig, drøner den sjældent af sted i tölt, men venter på, at du som rytter giver den signal til, hvilken gangart du ønsker og i hvilket tempo. Overgangene og det at hesten er trænet i alle gangarter, lægger jeg også vægt på. Der kan dog være led i træningen, hvor jeg arbejder mere med én gangart end med en anden, og den anden gangart derfor bliver svækket lidt.

Ved prøveridning hos mig tager vi en vurdering af hesten og rytteren, inden vi beslutter, hvor hesten skal prøves. Det er nemlig sådan at jeg kun har skoven og en roundpen. I skoven ganske tæt ved er der en fin ridebane og 2 km fra stedet findes også et dejligt ridehus, hvor hesten kan prøves, hvis det er en usikker rytter eller hest! Jeg foretrækker, at du minimun prøver hesten 2 gange for at være sikker i din beslutning.

Beslutter du dig for at købe hesten, bestiller jeg en dyrlæge til handelsundersøgelse (hvis du har specifikt ønske til dyrlæge, kan det også arrangeres). Efter godkendt handelsundersøgelse udfyldes salgspapirer og betalingen udføres ved afhentning af hesten. Jeg anbefaler at arrangere professionel transport, da de er dækket af forsikringer, hvis uheldet skulle være ude – det er så vigtigt at få sin hest sikkert hjem!

Når du handler hest hos mig, er det dog altid en mulighed at lade hesten stå en periode efter købet, så du trygt kan lære din nye hest at kende samt kan modtage undervisning af én, der kender hesten. Det giver en rigtig god start på ekvipagens nye forhold og kan klart anbefales.